Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstişare Toplantısı
İpsala TB, Keşan TB ve Keşan TSO, TOBB ile Birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Ziyaret Ederek İstişare Toplantısına Katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İstişare Toplantısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 81 il, 160 ilçeden gelen 365 Oda ve Borsa Başkanı ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.​

İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük de bölgemiz adına ziyaret programında hazır bulundu.

Ziyaret ve İstişare programının ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan ve İpsala Oda Borsa Başkanları, bölgenin gelişimini hızlandırmak adına hayati öneme sahip bölge sorunlarını konsey başkanlarının sunumları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerini belirterek istişare toplantının verimli geçtiğini ifade ettiler.

TOBB olarak hayırlı olsun ziyaretiyle beraber, Cumhurbaşkanı ile ekonomik meseleler hakkında istişarelerde bulunduklarını ve özellikle İpsala, Keşan, Enez ile Saros Körfezi’nden oluşan Hamzadere Bölgesi’nin sorunlarını aktarabilme fırsatını yakaladıkları için istişare toplantısından memnuniyet duyduklarını söyleyen Keşan ve İpsala oda borsa başkanları Cumhurbaşkanının yaklaşımından ev sahipliğinden dolayı kendisine teşekkür ettiklerini söylediler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’da ziyaret ve istişare programı ile ilgili olarak, özellikle ekonomik konularla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Ticaret odalarımızın önümüzdeki dönem hükümetimizin açıkladığı ‘ekonomik reform paketine’ sahip çıkılması önemli bir konuydu. Diğer önemli konu, istihdamın üzerindeki maliyet yüklerinin kaldırılması noktasındaki taleplerdi. Önümüzdeki dönemde muhakkak turizmin itici güç olması vardı. Sanayi üretiminin teşvik edilmesi gibi daha önce de ifade ettiğimiz konular dile getirildi” dedi.